STOA Logo

Η Ομάδα Μας

Studio

To αρχιτεκτονικό γραφείο STOA Studio Of Architecture ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2017. Ορμώμενοι από τον κοινό τόπο της Αρχιτεκτονικής Σχολής Αθηνών, δραστηριοποιούμαστε σε όλα τα πεδία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, από την κλίμακα της πόλης ως αυτή του αντικειμένου. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση του έργου μας στηρίζεται στη συνεργασία επιστημόνων και σχεδιαστών συμπληρωματικών ειδικοτήτων (αστικός σχεδιασμός, χωρική ανάλυση, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, επιστήμη υλικών, κατασκευή, visualisation, σκηνογραφία, αντικείμενο). Η ετερόκλητη αυτή σύνθεση ιδεών και ανθρώπων θεωρούμε πως είναι απαραίτητη προϋπόθεση του σχεδιασμού στη σύγχρονη εποχή. Αποδεσμευμένοι από πρόσκαιρες αρχιτεκτονικές τάσεις, αναζητούμε αυθεντικές και επίκαιρες λύσεις, αντλώντας από τις εικαστικές και τις παραστατικές τέχνες, τις ανθρωπιστικές σπουδές αλλά και τη θεωρία του χώρου. Το έργο του γραφείου περιλαμβάνει μελέτες και υλοποιημένες προτάσεις κατοικιών, εμπορικών και καλλιτεχνικών χώρων, αστικού σχεδιασμού αλλά και τη μελέτη και κατασκευή σκηνικών σε κινηματογραφικά και θεατρικά έργα.

Ιδρυτές

Αλέξανδρος Κάππας

Ο Αλέξανδρος Κάππας είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2013) και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, της σχολή των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (2017). Το μεταπτυχιακό του ερευνητικό του έργο, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, είχε ως στόχο την παροχή πρωτοποριακών λύσεων για την παραγωγή και τη συγκοµιδή άλγης, καθώς και στη κλιµάκωση των συστηµάτων αναπαραγωγής προκειµένου να παραχθούν νέες τεχνολογίες για ολοκληρωµένα βιοδιυλιστήρια (Integrated Biorefineries) θαλάσσιας βιοµάζας. Το 2008 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε συνεργασία με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες. Παράλληλα έχει δραστηριοποιηθεί εκτεταμένα στο σχεδιασμό και τη κατασκευή ιδιωτικών έργων όπως κατοικίες, καλλιτεχνικές κατασκευές σε μoυσικά festival, διαδραστικές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις καθώς και σκηνικά θεατρικών έργων.

[email protected]

Μαργαρίτα Μαλλίρη

Η Μαργαρίτα Μαλλίρη είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός" (ΕΜΠ) όπου μελέτησε τις διαδικασίες αισθητικής αναπαράστασης της κουλτούρας, μέσα από έννοιες όπως η σημειολογία, ο συμβολισμός και η κοινωνική κατασκευή. Το ενδιαφέρον της για τη μικρή κλίμακα αλλά και την άμεση επαφή με το παραγόμενο αντικείμενο την οδήγησε στο πεδίο του κοσμήματος. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια σχεδιασμού και κατασκευής κοσμήματος στην Αθήνα και τη Φλωρεντία (Alchimia Contemporary Jewellery School in Florence) και αντιμετωπίζει την αρχιτεκτονική και το κόσμημα ως δύο συμπληρωματικά πεδία πάνω στις διαδικασίες της ανάλυσης και της σύνθεσης. Κατά το διάστημα 2013-2016 εργάστηκε στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ στο κομμάτι της επίβλεψης κατασκευής και της σύνταξης προμετρήσεων και κοστολογίων για έργα μεγάλης κλίμακας (κτίρια γραφείων, ξενοδοχειακές μονάδες, πολιτιστικά κέντρα). Παράλληλα, ως ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιήθηκε στο πεδίο του interior design αναλαμβάνοντας τη μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων.

[email protected]

Ελένη Παπαγεωργίου

Η Ελένη Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΜΠ, Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός (υποτροφος ΙΚΥ), όπου με τη διπλωματική της εργασία με τίτλο  Χωρο-υποκείμενο εστίασε στην ανάλυση της σχέσης χώρου και χρήστη μέσα από το πρίσμα του κινηματογράφου. Από το 2010 δραστηριοποιείται στον χώρο της αρχιτεκτονικής, του interior design και της σκηνογραφίας στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Από το 2016 εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στο Sculpting Space Design Studio, πάνω στην αρχιτεκτονική αλλά και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια εκθέσεων. Ως σκηνογράφος έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρίες παραγωγής σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους αλλά και σε διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ.

[email protected]

Ερατώ Χολή

Η Ερατώ Χολή είναι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Ε.Μ.Π. καθώς και απόφοιτη του Δ.Π.Μ.Σ. της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π.: Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός. Η διπλωματική της εργασία με τίτλο "Η κίνηση των σωμάτων και η τοπολογία του αρχιτεκτονικού χώρου", έχει ως αντικείμενο τη χορολογική προσέγγιση της καθημερινής κίνησης με στόχο τον εμπλουτισμό των εργαλείων της αρχιτεκτονικής στη σύνθεση και παρατήρηση του χώρου. Επίσης έχει ασχοληθεί και αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έρευνα πάνω στον παραμετρικό και αλγοριθμικό σχεδιασμό, συμμετέχοντας σε σεμινάρια  διοργανωμένα από την Α.Α. (Architectural Association) και το iMAL (Center for Digital Cultures and Technologies). Από το 2009 δραστηριοποιείται στο χώρο της αρχιτεκτονικής (μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων) και του interior design ως ελεύθερος επαγγελματίας, και έχει συνεργαστεί με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία όπως οι DK architects, Tectus Design, Νίκος Μανιουδάκης (Oikodynamiki) κ.ά.

[email protected]